Adoptia - Drept roman si drept comparat
Pret de lista:
|
2900
|
Preț: |
2697 |
Reducere: |
203 lei (7%) |
- Carte în stoc
- Livrare estimativă în 2 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Monografia Adopţia - drept român şi drept comparat este o prezentare, din perspectiva teoriei şi practicii judiciare, a unui fenomen deosebit de complicat, dar şi frumos, care este adopţia.
Factorii de natură politică, socială, culturală şi psihologică generează gradul de complexitate al fenomenului, iar deasupra tuturor se situează responsabilitatea imensă de a respecta interesul superior al copilului.
Totodată, adopţia poate avea şi rolul de liant al familiei. Această perspectivă trebuie privită din punctul de vedere al copilului, care urmează să intre într-un mediu familial caracterizat de o normalitate socială, precum şi din punct de vedere al adoptatorului, care prin realizarea adopţiei îşi poate îndeplini menirea ca părinte.
Lăsând la o parte controversele stârnite, prevalenţa adopţiei în societatea noastră şi conştientizarea efectelor acesteia au crescut în ultimii ani datorită schimbărilor socio-politice la nivel naţional şi internaţional.
în ceea ce priveşte adopţia internaţională, pe lângă probleme diverse, ca cele psihologice, socio-economice, socio-politice şi chiar legale, cu care se confruntă părinţii naturali şi cei adoptatori, intervin şi diferenţele culturale, rasiale, lingvistice. Analiza prevederilor convenţiilor internaţionale în materia drepturilor copilului şi a adopţiei, dar şi a prevederilor particulare referitoare la adopţie
din dreptul comparat a fost făcută cu scopul de a analiza evoluţia legislaţiei interne referitoare la adopţie, dar şi de a sugera unele modificări ale acesteia, pentru ca pe viitor legislaţia în materie să fie uniformizată, mai ales în privinţa statelor membre ale Uniunii Europene.