Pret de lista: | 578 |
Preț: | 4913 |
Reducere: | 867 lei (15%) |
Cod produs: | 162387 |
Autor(i): | Marinela Gheres |
Editura: | Editura Universitara |
Anul aparitiei: | 2011 |
Nr. pagini: | 400 pagini |
ISBN: | 9786065910232 |
Categorii: | Afaceri / Economie / Bani, Drept, Dreptul mediului, Carti |
Elementul de noutate rezidă în maniera fiecărui capitol de a aborda teme de o importanţă majoră precum criza ecologică, dezastrele climatice, impactul influenţelor antropice asupra mediului natural. Aceste probleme ale secolului omului modern, sunt trecute prin prisma conceptelor moderne precum bioeconomia şi totodată sunt utilizate metode ştiinţifice de interpretare şi analiză pentru cuantificarea acestor acţiuni. De aici rezultă caracterul interdisciplinar al tratatului care pe lângă simpla expunere metodologică a acestor metode şi concepte oferă exemple concludente, bine documentate pentru a oferi cititorului o imagine de ansamblu asupra vieţii în general. Economia mediului depăseşte prin conţinut şi abordare, cărţile care au tratat până în prezent această temă, deoarece conturează nu doar situaţia globală ci însăşi viaţa cu toate elementele sale: mediul natural, oameni, animale, diferenţe culturale care au creat background-ul fiecărei naţiuni în parte, şi nu în ultimul rând instituţii şi politici. Temele în discuţie vizează dezvoltarea cititorului ca cetăţean responsabil nu doar al comunităţii din care face parte dar şi al Planetei.
Schimbările care au avut loc şi vor avea loc, crează, într-o viziunea optimistă, speranţe şi pentru remedierea fie şi treptată a mediului înonjurător. în tumultul generalizat al schimbărilor, acest tratat trage încă un semnal de alarmă legat de mediul înconjurător şi a existenţei vieţii pe Terra. Conceptul de mediu natural, primeşte în paginile acestei cărţi un caracter dinamic care caută să cunoască, să analizeze şi să urmărească funcţionarea sistemelor protejate în toată complexitatea lor. Prevenirea şi combaterea deteriorării mediului ambiant şi folosirea de tehnolgii curate primesc noi valenţe în cadrul celor 13 capitole care nu fac altceva decât să ghideze cititorul spre găsirea şi adoptarea celor mai bune soluţii în gestionarea resurselor naturale. Obiectivele principale ale cărţii sunt acelea de a dezvolta mentalitatea în domeniul economiei mediului şi de a pregătii şi responsabiliza nu doar studenţii, viitorii specialişti de mâine, dar şi cetăţenii, agenţii economicii şi managerii, care reprezintă un tot unitar al cărui impact antropic se simte tot mai pregnant.
Autorii consideră că învăţarea este un act personal care cere participare personală. Problema esenţială de care depinde producerea învăţării eficiente este cea a implicării, a angajării celui care învaţă în actul învăţării, motiv pentru care un alt element de noutate adus de tratat este metoda pedagogică adoptată. Fiecare capitol pune la dispoziţia cititorului grile de verificare a cunoştiinţele întreprinse nu doar prin teste ci şi prin intermediului rebusului, o manieră inventivă şi interactivă de învăţare. Autorii au considerat aceste metode de testare, cheia învăţării care reprezintă crearea de obstacole şi utilizarea lor, ceea ce va aduce cu sine comprehesiune, pătrunderea cu ajutorul minţii a conţinutului dat, ştiind că nu se învaţă bine decât ceea ce este înţeles.
Prezentul Tratat nu urmăreşte doar prezentarea simplă a problemelor de mediu, a problemelor generale a poluării mediului, a metodologiilor cercetării economiei mediului, a protecţiei mediului, pe baza evitării sau cel puţin a reducerii impactului unor resurse poluante create de om asupra mediului, ci îşi doreşte crearea în principal a unui instrument de responsabilizare a societăţii. Trebuie să nu uităm că nu doar studenţii, generaţia viitoare, trebuie să înveţe ci şi generaţia prezentă, deoarece prin multele greşeli săvârşite în prezent oamenii au pus în pericolul viitorul generaţiilor următoare. Tocmai de aceea Economia Mediului-tratat încearcă să conştientizeze cetăţenii pentru că schimbarea în bine a viitorului începe cu fiecare dintre noi.
De ce să citim acest tratat? Cu siguranţă oamenii de ştiinţă vor analiza noua teorie ştiinţifică şi în special soluţiile oferite de bioeconomie. Stdenţii, masteranzii şi tinerii doctoranzi pe lângă noţiunile teoretice şi practice de mare actualitate însuşite vor putea “vedea” şi alte aspecte ale vieţii, aspecte complexe, dar rar analizate temenic şi argumentate ştiinţific.Chiar daca veţi parcurge acest tratat numai pentru cultura generală cu siguranţă veti deveni mai responsabili, mai conştienţi şi nu în ultimul rând mai în masură să depaşiţi lamentarile şi sa acţionaţi, preţuind viaţa şi sănatatea planetei.
Avem în viaţă multe ataşamente. Primele sunt chiar faţă de neînsemnata noastră fiinţă, şi ele sunt într-un fel cele mai stabile ataşamente care ne marchează existenţa. Ele sunt însăşi expresia caracterului şi personalităţii noastre; în acelaşi timp, ele ne definesc şi ne conduc comportamentul. Vin apoi la rând ataşamentele faţă de elemente din exteriorul nostru, fiinţe sau obiecte sau componente materiale ale Universului. Cu ataşament faţă de toţi semenii noştrii şi cu mare respect pentru toţi cei care v-aţi aplecat asupra muncii noastre sintetitate în aceste pagini credem că timpul să gîndim să acţionăm şi să gestionăm altfel ceea ce avem acum, iar acest tratat ne poate fi un bun sfătuitor.
Autorii
COMENZI:
⋅ Livrare si Plata ⋅Cum se comanda ⋅Contact |
PRODUSE:
⋅ Noutăți ⋅ Cărți ⋅ Cărți Pentru Copii ⋅ Carte Străină ⋅ Manuale Școlare ⋅ Jucării |