Instruirea in societatea cunoasterii. Abordari bazate pe proiecte. Apa - esenta vietii
Pret de lista:
|
1495
|
Preț: |
1121 |
Reducere: |
374 lei (25%) |
- Carte in stoc la furnizor
- Livrare estimativă în 5 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Conţinutul acestei lucrări consider că este un ghid bun pentru învăţătorii şi profesorii care doresc să introducă o nouă abordare de învăţare pentru orele de ştiinţă.
învăţarea bazată pe proiecte implică o schimbare a rolurilor asumate la clasă de profesor, învăţător, elevi şi membrii comunităţii.
Elevii sunt implicaţi în învăţare, sunt motivaţi şi consideră proiectele relevante. Elevii dobândesc competenţe care îi ajută să - şi monitorizeze învăţarea astfel încât nu mai trebuie să se bazeze pe un învăţător, profesor care să - l dirijeze.
în cazul proiectelor elevii învaţă prin explorare, aplică ceea ce învaţă şi îşi demonstrează cunoştinţele. în cele mai multe cazuri elevii lucrează în grup în cadrul proiectelor. în timp ce profesorul, învăţătorul facilitează activitatea de proiect, elevii participă la luarea deciziilor legate de proiect şi aplică abilităţile de luare a deciziilor la propria lor activitate.
în cursul proiectelor, elevii pot desfăşura o varietate de sarcini specifice lumii reale. Rezultatele activităţii lor putând fi aplicate în lumea din afara şcolii. Activitatea de proiect îi scoate deseori pe elevi in afara sălii de clasă şi implică colaborarea cu profesionişti sau colegi din clasele mai mari.
învăţarea bazată pe proiecte are legătură cu alte teorii şi abordări din domeniul educaţiei cum ar fi: constructivismul, învăţarea bazată pe investigaţie şi învăţarea bazată pe rezolvarea de probleme.
învăţarea bazată pe proiecte are multe beneficii pentru elevi: creşte motivaţia, rezultatele şcolare, gândire de ordin superior mai bună (rezolvate de probleme şi luare de decizii ), mai multă colaborare, creşterea autonomiei (dezvoltă competenţe de organizare şi management a timpului)