Omul cel mai uman este o explorare provocatoare, plina de exuberanta si profunzime a modului in care computerele remodeleaza ideile noastre despre ce inseamna sa fii uman. Punctul de plecare al cartii este testul Turing, desfasurat anual, in care oamenii se iau la intrecere cu programe de inteligenta artificiala pentru a stabili in ce masura computerele pot
gandi.
In 2008, cel mai bun program de inteligenta artificiala mai avea nevoie de numai un singur vot pentru a trece testul Turing. In 2009, Brian Christian a fost selectionat sa participe la test si el a facut tot posibilul pentru a se asigura ca Homo sapiens va triumfa.
Incercarea autorului de a fi considerat mai uman decat un computer deschide o fereastra catre insasi natura noastra. Intercaland fenomene moderne precum
centralele pentru serviciul clienti, barbati folosindu-se de dialoguri programate pentru a agata femei in baruri, din perspectivele unor domenii ca sahul, psihiatria si dreptul, Brian Christian analizeaza problemele filosofice, biologice si morale pe care le ridica testul Turing.
O definitie esentiala a omului a fost cea de
fiinta care poate rationa. Daca si computerele pot rationa, ce inseamna asta din punctul de vedere al locului special pe care ni l-am rezervat in lume?
Brian Christian detine o dubla licenta a Universitatii Brown, in informatica si filosofie, si un Masterat in Arta Poeziei. Lucrarile sale au aparut atat in reviste literare, cat si stiintifice.