Inimi zbuciumate
- Carte in stoc la furnizor
- Livrare estimativă în 7 zile
Inimi zbuciumate, unicul roman al lui Stefan Zweig, este o sfâşietoare poveste de dragoste şi de conflict interior ca drum spre maturizare. Ofiţerul austroungar Anton Hofmiller, prins în capcana propriei sale compasiuni, se zbate între mila reală faţă de tânăra Edith, paralizată şi îndrăgostită pasional de el, şi dorinţa neputincioasă de a se elibera din ghearele unei iubiri pe care n-o împărtăşeşte. Totuşi, ca urmare a insistenţelor disperate ale tatălui fetei şi a încercărilor lucide ale medicului curant al lui Edith de a-i atrage atenţia asupra responsabilităţii pe care o are, Hofmiller se logodeşte cu tânăra. Amândoi, atât ofiţerul, cât şi Edith sunt victime ale nerăbdării inimii şi ale propriei fragilităţi emoţionale. Dacă pentru Edith povestea se sfârşeşte fatal, pentru Anton Hofmiller, niciodată vreo altă clipă a vieţii nu va mai avea intensitatea şi dramatismul sărutului fetei paralizate. Hofmiller, decorat ulterior cu cea mai înaltă distincţie a armatei austroungare pentru faptele sale din Primul Război Mondial, este obligat să trăiască asumându-şi faptul că a pierdut singurul război pe care ar fi trebuit să-l câştige, cel interior. Iar duşmanul de neînvins a fost nerăbdarea inimii.
Autorul Orelor astrale ale omenirii, Stefan Zweig, prezintă în Inimi zbuciumate, unicul său roman, o sfâşietoare poveste de dragoste, de conflict interior şi de maturizare. Vândută în milioane de exemplare pe toate meridianele globului şi ecranizată în 1946, cartea cu profunde implicaţii psihanalitice spune povestea unui erou de război pentru care nicio altă clipă a vieţii nu va mai avea intensitatea sau dramatismul sărutului fetei paralizate.
Despre Stefan Zweig, autorul de limbă germană cel mai tradus pe mapamond, Thomas Mann spunea că „Poate că din zilele lui Erasmus (asupra căruia ne-a oferit o lucrare strălucită) niciun alt scriitor nu a fost a atât de celebru ca Stefan Zweig. Dar niciodată o faimă mondială nu a fost suportată cu mai multă modestie, decenţă şi nefăţarnică smerenie.” Ecranizarea cărţii din 1946, cu titlul Beware of Pity, i-a avut ca protagonişti pe celebra actriţă Lilli Palmer şi pe actorul german Albert Lieven.