Ghidul ceaiurilor terapeutice
Pret de lista:
|
2499
|
Preț: |
1624 |
Reducere: |
875 lei (35%) |
- Carte în stoc
- Livrare estimativă în 2 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Fitoterapia este stiinta utilizarii plantelor in folosul sanatatii ?i are o vechime de mii de ani.
Fitoterapia nu este o ramura a terapiei naturiste (aceasta din urma foloseste plantele si preparatele din plante ca mijloc de tratare a bolilor in functie de pacient si NU in functie de afectiune)
Cuvantul fitoterapie deriva de la grecescul phyton=planta, therapie=stiinta tratarii si vindecarii bolilor. Cu 2000 de ani i.Ch. egiptenii, grecii, romanii utilizau plantele pentru diverse tratamente, imbalsamare, cosmetica, Aceasta fitoterapie, s-a dezvoltat pe o baza empirica, dar in care simbolul, analogia si principiul corespondentelor au jucat si joaca un rol determinant in alegerea plantelor. Regnul vegetal a constituit principala sursa de supravietuire, atat in ceea ce priveste alimentatia cat si in vindecarea bolilor.
Odata cu descoperirile stiintifice ale secolului XX, fitoterapia a iesit din empirism, punandu-se bazele terapeuticii cu plante pe baze stiintifice. Se poate spune, ca fitoterapia a ramas cea mai curata si mai naturala dintre stiinte.
In istoria recenta, prima scoala de naturopatie si-a deschis portile in America, la New York The American School of Naturopathie. In 1931, Congresul American definea aceasta disciplina medicala The Healing Art (arta de-a vindeca), intelegand prin aceasta medicina protectoare, preventiva si curativa. Ii Germania are o veche traditie. Aceasta tara se pregateste sa introduca in curand in toate Universita?ile de Medicina o catedra de medicina complementara. In Anglia, medicina naturala este practic libera si se bazeaza in special pe o Carta ce dateaza din timpul lui Henric al VIII lea (1509-1547) si care este in vigoare si astazi, referitoare la vindecarea bolilor cu ajutorul plantelor.
Pentru a obtine efectul maxim al substantelor care se gasesc in plantele medicinale se pot utiliza diferite procedee de preparare, cum ar fi infuzia, decoctul, maceratul.