Heidi. Repovestire dupa romanul lui Johanna Spyri
Pret de lista:
|
3200
|
Preț: |
2400 |
Reducere: |
800 lei (25%) |
- Carte in stoc la furnizor
- Livrare estimativă în 5 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Heidi, o fetiță de cinci ani, orfană, este lăsată de mătușa sa Dete să locuiască împreună cu bunicul ei într-o cabană din Alpii elvețieni. Heidi descoperă farmecul vieții în natură și, cu veselia și bunătatea ei, reușește să înmoaie inima împietrită a bunicului, care alesese să trăiască departe de oameni. însă mătușa Dete revine și o ia pe Heidi la Frankfurt, ca să-i țină de urât Clarei Sesemann, o fată silită să umble într-un cărucior cu rotile. Heidi e plăcută de toți, mai puțin de antipatica domnișoară Rottenmeier, guvernanta Clarei, dar nu asta este cea mai mare problemă a lui Heidi, ci dorul de casă, care o transformă într-o somnambulă. Tatăl Clarei și prietenul său, doctorul, decid că Heidi trebuie să se întoarcă în Alpi. Din nou acasă, Heidi reușește să-și înduplece bunicul să se întoarcă în sat, iar în vara următoare e vizitată de însăși Clara, care, datorită prietenilor săi de la munte, învață să meargă. Povestea lui Heidi e o poveste despre natură, prietenie, credință și bunătate.
Asemeni inițiativei generoase și vizionare din anul 1895 când, sub domnia Regelui Carol I și prin efortul folcloristului Dumitru Stăncescu și al editorului Carol Müller, a fost pusă temelia colecției de carte „Biblioteca pentru toți“, astăzi, Curtea Veche Publishing vine, altruist și inspirat, în ajutorul copiilor și tinerilor țării.
Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri.
La fel ca primii noștri Suverani, Carol I și Elisabeta, care erau absolut convinși de nevoia de carte pentru prosperitatea națiunii, Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii și a patriei.
Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni.
Principele Radu al României