O lebada salbatica si alte povesti
Pret de lista:
|
2295
|
Preț: |
2066 |
Reducere: |
229 lei (10%) |
- Carte in stoc la furnizor
- Livrare estimativă în 5 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Ilustratii de Yuko Shimizu
Traducere din limba engleza de Ariadna Ponta
Autorul romanului Orele, ecranizat in 2002 de Stephen Daldry, cu Meryl Streep, Nicole Kidman si Julianne Moore in rolurile principale.
O batrina care si-a trait viata din plin, fara grija zilei de miine, se trezeste singura si parasita si se hotaraste sa-si faca o casa din turta dulce. Un print care, in urma unei povesti bine-cunoscute, a ramas cu o aripa de lebada traieste instrainat de societate, prin circiumi de periferie, ocolit sau ridiculizat de nobilele sale rude. O fata frumoasa si saraca ajunge in castelul unei bestii ce seamana mai degraba cu un criminal psihopat. Michael Cunningham rescrie intr-o maniera inedita cele mai populare basme, dezvaluindu-le latura matura, intunecata si chiar perversa. Lumea miraculoasa a basmului e invadata de cea reala, cu monstruozitatile si traumele ei, iar simplitatea inocenta a povestilor din copilarie se transforma intr-o explorare a ascunzisurilor comportamentului uman. Reimaginate in cheie moderna, temele de basm devin astfel bucati literare de mare forta, scrise cu virtuozitate, cu farmec si cu un realism ce uneori frizeaza cinismul.
„Daca nu esti plasmuirea unui vis dement de-al zeilor, daca frumusetea chipului tau nu da peste cap constelatiile, n-o sa arunce nimeni vreo vraja asupra ta. Nimeni nu vrea sa te transforme in bestie, nici sa te adoarma pentru o suta de ani. Nici un duh rau deghizat in spiridus n-are de gind sa-ti ofere trei dorinte ce ascund nenorociri, ca o lama de ras intr-o prajitura.” (Michael Cunningham)
„Aceste basme tulburatoare, aduse in contemporaneitate, au in ele reteta perfecta pentru lectura. O carte ce te vrajeste si-ti cucereste mintea...” (The Independent)
„Povestile lui Michael Cunningham sint coplesitoare, emotionante, chiar daca ne fac sa vedem altfel basmele copilariei… Nu toate ratustele urite se dovedesc a fi lebede. Nu toate broastele sint printi fermecati, si poate-i mai bine asa.” (The New York Times)