Pret de lista: | 7900 |
Preț: | 7347 |
Reducere: | 553 lei (7%) |
Cod produs: | 342047 |
Autor(i): | Florin Motiu, Mihai Adrian Hotca, Andrea-Annamaria Chis |
Editura: | Editura Universul Juridic |
Colectia: | Examene |
Anul aparitiei: | 2018 |
Nr. pagini: | 384 pagini |
ISBN: | 9786063903403 |
Categorii: | Carte scolara, Drept, Drept civil, Penal, Drept procesual civil, Drept procesual penal, Culegeri si caiete auxiliare, Examene si concursuri, Carti |
CUPRINSUL LUCRARII
Lucrarea cuprinde subiectele date la concursurile/examenele de admitere in profesiile juridice din ultimii ani, fiind sistematizata in capitole corespunzatoare, conform disciplinelor de concurs/examen, in aceasta ordine:
- Drept civil (admitere INM/magistratura 2015-2017; admitere Barou stagiari/definitivi 2015-2017);
- Drept procesual civil (admitere INM/magistratura 2016-2018; admitere Barou stagiari/definitivi 2016-2017);
- Drept penal (admitere INM/magistratura 2017-2018; admitere Barou stagiari/definitivi 2017);
- Drept procesual penal (admitere INM/magistratura 2017-2018; admitere Barou stagiari/definitivi 2017).
Subiectele conțin explicații ale tuturor variantelor de raspuns, avandu-se in vedere:
- soluționarile contestațiilor la baremul de notare si evaluare;
- modificarile legislative și dispozițiile legale in vigoare;
- decizii ale Curții Constituționale, recursuri in interesul legii, doctrina etc.
Explicațiile sunt poziționate la finalul fiecarui chestionar anual, permitandu-se astfel o verificare reala a cunostințelor, precum și o simulare a punctajului.
PUNCTELE FORTE ALE LUCRARII
- simularea examenelor/concursurilor de admitere in profesiile juridice, prin structura chestionarelor (prezentata mai sus);
- recapitularea cunostintelor, prin pastrarea modului de elaborare a chestionarelor, testele-grila fiind amestecate si grupate pe materii, conform modalitatilor de examinare uzitate in examenele de admitere in profesiile juridice;
- explicatii ale tuturor variantelor de raspuns.
PUBLICUL ȚINTA
Realizata de un colectiv de autori cu mare experiența, format din procurori, judecatori, formatori ai Institutului National al Magistraturii, specialiști din Ministerul Justitiei, avocați și cadre didactice care predau la facultați de drept de prestigiu din țara, lucrarea Admiterea in magistratura și in avocatura. Culegere de subiecte cu explicații ale variantelor de raspuns este utila candidaților la examenele de admitere in profesiile juridice, pentru concursul de admitere in magistratura, pentru examenele de admitere in profesia de avocat, de definitivare sau promovare, precum și studenților facultaților de drept, pentru examenul de licența.
DESPRE AUTORI
VLADIMIR DIACONIȚA: Este avocat in cadrul Baroului București și asist. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitații din București.
EMESE FLORIAN: Este prof. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Departamentul de drept privat, titular de disciplina la materiile Dreptul familiei și Regimuri matrimoniale.
GEORGE-ALEXANDRU ILIE: Este avocat in cadrul Baroului București, lector univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitații din București, Catedra de drept privat, disciplinele Drept civil. Teoria generala și Drept civil. Persoanele, lector in cadrul cursurilor INPPA pe teme inerente dreptului civil și lector la conferințele de stagiu organizate de catre Baroul București, pe teme inerente dreptului civil.
NICOLETA MICLAUȘ-BADIN: Face parte din personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor și procurorilor in cadrul Direcției Elaborare Acte Normative – Serviciul de drept privat – Ministerul Justiției, din anul 2006 și pana in prezent.
DANIELA MOȚIU: Este avocat definitiv in cadrul Baroului Timiș, formator al INPPA in Dreptul muncii. De asemenea, este conf. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitații de Vest din Timișoara, doctor in Drept comercial la Universitatea de Vest din Timișoara din anul 2009, cu distincția Magna cum laude, cu teza Stabilirea masei active și a masei pasive in procedura insolvenței.
FLORIN MOȚIU: Este judecator la Curtea de Apel Timișoara, formator al INM in Drept comercial din anul 2004 și in Cooperare judiciara europeana in materie civila și comerciala din anul 2007 și membru in rețeaua naționala de judecatori pentru cooperarea judiciara in materie civila și comerciala din martie 2004. De asemenea, este prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitații de Vest din Timișoara și dr. in Drept comercial la Universitatea de Vest din Timișoara din 2005, cu distincția Magna cum laude, cu teza Contractele comerciale de intermediere fara reprezentare.
KAMELIA SIRBU: Este judecator la Curtea de Apel București. De asemenea, este coautor pentru secțiunea comerciala, contencios administrativ și fiscal – Buletinul Jurisprudenței – Culegere de practica Judiciara a Curții de Apel Constanța, edițiile 2002-2005, și coautor al lucrarii Teste-grila pentru examenele de admitere in profesii juridice. Drept civil, Ed. Universul Juridic, Bucu¬rești, 2014.
ANDREA CHIȘ: Este judecator la Curtea de Apel Cluj, Sectia I civila. De asemenea, este lector univ. dr., titular al disciplinei Drept procesual civil la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
ROXANA DAN: Este judecator, cu grad de tribunal, in cadrul Judecatoriei Cluj-Napoca; drd. al Facultații de Drept din cadrul Universitații Babeș-Bolyai, sub indrumarea prof. univ. dr. Ionuț Florin Popa; cadru didactic asociat al Facultații de Drept din cadrul Universitații Babeș-Bolyai, disciplina Drept procesual civil, incepand cu anul 2013, activitate de seminar.
CLAUDIA DUMITRACHE: Este lector univ. la Facultatea de Drept din cadrul Universitații „Lucian Blaga” din Sibiu, titular la disciplina Drept civil. Succesiuni, si judecator la Tribunalul Sibiu (din 1994).
CODRUTA HAGEANU: Este conf. univ. la Facultatea de Drept din cadrul Universitații „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de drept privat, si titular de disciplina la Dreptul familiei si protectia copilului si a altor categorii de persoane. Este, de asemenea, judecator la Tribunalul Sibiu (din 1994).
MIHAI ADRIAN HOTCA: Este prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti (din 2010), avocat in Baroul Bucuresti (1998-prezent); avocat coordonator al SCA „Hotca & Asociatii”.
CRISTIAN BALAN: Este colaborator in cadrul Departamentului de Drept penal, Facultatea de Drept, Universitatea din București, la disciplinele Drept procesual penal. Partea generala și Partea speciala; judecator definitiv, Judecatoria Buftea – Secția penala (2016-prezent).
CATALIN CONSTANTINESCU: Este drd. in Drept penal in cadrul Școlii Doctorale a Facultații de Drept, Universitatea din București, sub coordonarea domnului prof. Valerian Cioclei. Este asist. univ. asociat al aceleiași facultați la materiile Teoria generala a dreptului și Doctrine juridice și, de asemenea, consilier juridic in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc.
LUCIAN CRISTE: Este asist. univ. drd., Facultatea de Drept a Universitații Babes-Bolyai din Cluj-Napoca; avocat in cadrul Baroului Cluj; membru al Asociatiei Internationale de Drept Penal (AIDP); membru al Asociatiei Franceze de Drept Penal (AFDP).
TEODOR MANEA: Este procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitești, formator colaborator al Școlii Naționale de Grefieri și asist. univ. dr. in cadrul Facultații de Drept a Universitații „Titu Maiorescu” din București.
LAURA STANILA: Este avocat in cadrul Baroului Timiș și membru fondator al SCA „Stanila și Asociații”. Este, de asemenea, lector univ. la Facultatea de Drept din cadrul Universitații de Vest din Timișoara (din 2005). Totodata, este lector in cadrul Institutului Național pentru Pregatirea și Perfecționarea Avocaților – Centrul Teritorial Timișoara (din 2013).
COMENZI:
⋅ Livrare si Plata ⋅Cum se comanda ⋅Contact |
PRODUSE:
⋅ Noutăți ⋅ Cărți ⋅ Cărți Pentru Copii ⋅ Carte Străină ⋅ Manuale Școlare ⋅ Jucării |