Despre lucrare
Lucrarea reprezintă o abordare a domeniului dreptului Uniunii Europene, aplicată sferei afacerilor, incluzând și aspectele sociale caracteristice domeniului responsabilității sociale. Responsabilitatea socială corporatistă a primit în prezent diverse forme de reglementare juridică atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la nivel intern în România, stat membru al Uniunii Europene.
Astfel, lucrarea constituie un instrument util pentru specialiștii din domeniul economic în relație cu specialiștii din domeniul juridic, pentru o mai bună elaborare și coordonare a strategiilor de management din cadrul operatorilor economici care își desfășoară activitatea pe piața din România, parte a pieței unice a Uniunii Europene.
Despre Ediția 2
- Lucrarea prezintă evoluția din punct de vedere istoric a instituțiilor juridice aparținând acestei ramuri de drept, de la dreptul comunitar la dreptul Uniunii Europene. Aspectele de teorie juridică aplicate domeniului dreptului Uniunii Europene urmăresc o mai profundă cunoaștere a instituțiilor ce funcționează la nivelul Uniunii Europene și a instrumentelor juridice adoptate de aceste instituții publice, instrumente utilizate în domeniul afacerilor în contextul pieței unice europene.
- Abordarea interdisciplinară, prin îmbinarea elementelor de drept al Uniunii Europene, drept al afacerilor, drept comercial, drept al muncii și drept al mediului, cu elemente de marketing, management ori responsabilitate socială corporatistă oferă o viziune complexă a domeniului dreptului afacerilor, în special a aspectelor de drept al Uniunii Europene integrate acestuia.
Recomandare
- Drept în afaceri. Instituții juridice aplicate sferei afacerilor. Elemente de drept civil, drept comercial, protecţia juridică a consumatorilor şi a consumatorului de produse şi servicii bancare. Volumul I;
- Drept în afaceri. Dreptul muncii aplicat sferei afacerilor. Interferențe cu teoria generală a dreptului, drept civil general, drept comercial și drept al proprietății intelectuale. Volumul II.
Din cuprins
- elementele definitorii ale dreptului Uniunii Europene;
- izvoarele (sursele) dreptului Uniunii Europene;
- instituții ale Uniunii Europene;
- instituții europene exterioare Uniunii Europene;
- instrumentele juridice ale Uniunii Europene;
- responsabilitatea socială a operatorilor economici din Uniunea Europeană.
Puncte forte
- reprezintă un instrument util atât studenților, cât și specialiștilor din domeniul economic, nefiind necesare cunoștințe suplimentare anterioare din domeniul juridic;
- bogate referiri la jurisprudența europeană;
- prezentarea elementelor de drept european al mediului, al consumului sau al muncii, integrate responsabilității sociale a operatorilor economici din Uniunea Europeană;
- armonizarea legislativă în domeniul protecției mediului, a consumatorului și a angajatului;
- abordare accesibilă și riguros structurată;
- valorificarea reglementărilor europene actuale;
- cuprinde teste de evaluare pentru verificarea cunoștințelor asimilate.
Despre autori
- Laura Poțincu este doctor în drept și marketing, fiind în prezent lector universitar în cadrul Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Transilvania” din Brașov.
- Cristian-Romeo Poțincu este doctor în marketing, fiind în prezent lector universitar în cadrul Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Transilvania” din Brașov.