Curierul Judiciar nr. 1/2021
Pret de lista:
|
479
|
Preț: |
4311 |
Reducere: |
479 lei (10%) |
- Carte in stoc la furnizor
- Livrare estimativă în 7 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Așa cum v-am obișnuit în fiecare an, vă punem la dispoziție o revistă cu tradiție în actualitatea juridică, realizată la standarde înalte după modelul revistelor de specialitate din străinătate, coordonată de un colegiu științific și redacțional de excepție, susținută de autori prestigioși care provin atât din mediul academic, dar mai ales al practicii juridice, indexată în trei baze de date internaționale și disponibilă și în format online în Biblioteca juridico-economică online Legalis.ro.
Revista este indexată în baze de date internaționale (BDI)
• CEEOL - Central and Eastern European Online Library
• HeinOnline - Legal Research Database
• EBSCO - EBSCOhost Online Research Databases
Numărul din luna ianuarie al Revistei Curierul Judiciar vă propune subiecte de maximă importanță juridică.
Editorialul din acest număr Dreptul de proprietate culturală intelectuală: o nouă ramură de drept având ca obiect transmiterea cunoştinţelor tradiţionale şi a expresiilor culturale tradiţionale generaţiilor viitoare?, semnat de avocat Monica Boţa-Moisin, propune spre analiză un subiect care ridică multe semne de întrebare, anume în ce măsură înţelegem valoarea cunoştinţelor tradiţionale şi expresiilor culturale tradiţionale şi le apreciem importanţa pentru evoluţia societăţii româneşti contemporane şi pentru dezvoltarea unor politici şi strategii de dezvoltare durabilă. În acest sens, autoarea a propus un model de antreprenoriat social care are la bază recunoaşterea meşteşugarilor locali ca păstrători şi transmiţători ai cunoştinţelor tradiţionale. Intitulat WhyWeCraft: Cultural Sustainability in Fashion (WhyWeCraft: Sustenabilitate Culturală în Modă), proiectul a fost unul dintre câştigătorii ediţiei 2020 a Competiţiei Europene de Inovare Socială.
În cadrul rubricii Curier legislativ realizată de dr. Oana Dimitriu sunt prezentate selectiv cele mai importante acte normative din perioada 1-31 octombrie 2020, inclusiv decizii de admitere ale Curții Constituționale, Înaltei Curți de Casație și Justiție și ale Curții Europene a Drepturilor Omului publicate în Monitorul Oficial al României.
Rubricile de Actualitate europeană și Actualitate internațională corespunzătoare lunii octombrie 2020 aduc în prim plan principalele activități de la nivelul instituțiilor Uniunii Europene, dar și evenimentele de interes internațional. Cele două rubrici sunt semnate de dr. Oana Dimitriu, respectiv de prof.dr. Bogdan Aurescu.