Pret de lista: | 13700 |
Preț: | 11371 |
Reducere: | 2329 lei (17%) |
Cod produs: | 409766 |
Autor(i): | Cosmin Baiu |
Editura: | Editura Neverland |
Colectia: | Thriller si roman politist |
Anul aparitiei: | 2021 |
Nr. pagini: | 746 pagini |
Tip coperta: | necartonata |
ISBN: | 402488 |
Categorii: | Fictiune, Horror, Roman romanesc, Thriller, Literatura romaneasca, Carti |
1. Interviul
Domnul C, un tanar studios, insa copleșit de datorii, se hotaraște sa se angajeze la o mare corporație, motiv pentru care trebuie sa dea mai intai un interviu.
Tot ceea ce urmeaza insa este un adevarat carnaval al groazei, la care eroul nostru participa in calitate de personaj principal și victima desemnata. Domnul C exploreaza cu determinare o lume absurda, neverosimila, in care ființele umane par a interpreta un rol prestabilit, trasat de forțe nevazute. Treptat, interviul capata ințelesuri și semnificații noi, iar tanarul C se vede silit sa lupte cu prețul vieții pentru a afla adevarul despre propria ființa.
Romanul horror „INTERVIUL” are un loc aparte in literatura romana, avand ca precursori operele lui Stephen King, Kafka sau Bulgakov. Cititorul se scufunda treptat in acest univers straniu și stramb, insa surprinzator de familiar, o lume aflata la discreția unor forțe malefice.
Drama Domnului C, personaj universal, poate fi a oricaruia dintre noi, iar adevarul pe care el il cauta da sens propriei noastre existențe in lumea contemporana.
„Interviul” lui Cosmin Baiu este un roman fabulos, suprarealist, plin de fantastic și de mister, cu puternice accente macabre care vin sa surprinda drama existențiala, sau mai bine spus post-existențiala, și zbaterile interioare ale unui tanar ce da dovada de un caracter aparte și o stapanire de sine de admirat in fața tuturor lucrurilor inexplicabile și a personajelor neverosimile pe care le intalnește in drumul sau catre un important interviu. Lucruri și personaje inexplicabile, care vin sa-i semnaleze cititorului inca de la inceput ca, in ciuda aparentelor cadre cotidiene de normalitate, este vorba despre o poveste situata dincolo de existența cotidiana (cazul celor noua colindatori care apar la geamul bucatariei lui C – personajul principal, un fapt aparent normal, insa numai pana la momentul la care autorul vine și relateaza ulterior ca C coboara din apartamentul sau in viteza noua etaje), probabil chiar undeva la granița dintre viața și moarte (semnalata de apariția celor doua personaje misterioase, Ding și Dong, care duceau o trasura plina de animale moarte).
Stilul aparte al autorului ne amintește, inca de la primele pagini, de romanele lui Kafka, nu numai prin titlu, pe cat de scurt pe atat de expresiv – Interviul, și prin numele personajului principal redat printr-o singura litera – C, ci și prin absurdul și caracterul suprarealist al situațiilor cu care se confrunta acest personaj. Un stil care, in același timp, ne duce cu gandul și la cinismul personajelor lui Raymond Chandler și la puterea sa de expresivitate și de tușare a cadrelor de desfașurare a acțiunii, dar și a trairilor interioare ale personajului, stil care, insa, se dezvolta mai departe aratandu-ne ca romanul „Interviul” dovedește o complexitate și o profunzime aparte, care, dupa cum insuși autorul ne dezvaluie la finalul romanului, combina o multitudine de abordari și experiențe stilistice, atat din zona de creație literara, cat și din cea muzicala, și care da putere poveștii croite de autor sa-l acapareze pe cititor și sa-i ofere nenumarate teme de reflecție cu privire la societate și la condiția existențiala a omului contemporan.
Mihai-Bogdan MARIAN
2. Ultima noapte la Auschwitz
În toamna anului 1944, un tânăr profesor de istorie antică din Viena este urcat într-un tren de marfă, alături de mii de alți condamnați, și este deportat la Auschwitz.
Pentru a evada, are la dispoziție doar câteva săptămâni, până când foamea îi va întuneca judecata, până ce trupul său va fi prea slăbit pentru a mai putea lupta.
Oare va reuși?! Deznodământul romanului este neașteptat și șocant...
Scris la persoana întâi, într-o manieră alertă, romanul Ultima noapte la Auschwitz transportă cititorul în atmosfera terifiantă a acestei fabrici a morții, unde până și aerul miroase a deznădejde, în intimitatea gândurilor, a motivației și a dialogurilor unor monștri cu față umană, precum Josef Mengele, Rudolf Höss sau criminalul Karl Fritzsch.
Personajul principal, Severin Bosch, un intelectual austriac de origine română, un exponent al supraomului lui Nietzsche, intră, fără voia sa, în măruntaiele acestei mașinării bine organizate, este martor la crime atroce, la dezumanizare și la trădare, însă reușește în numai câteva zile să organizeze opoziția, devenind liderul unei mișcări de rezistență ce își propune eliberarea tuturor prizonierilor din lagăr.
Inspirat din fapte reale, bine documentat, Ultima noapte la Auschwitz este un thriller istoric captivant și înspăimântător, o adevărată descindere în infern, care redă magistral încleștarea oarbă, mutilantă, între ființe dezumanizate, îndoctrinate și victimele lor lipsite de apărare.
3. Vama Veche
Vama Veche, un sat pitoresc la malul mării și paradisul rockerilor din toate timpurile.
Pentru șapte studenți sosiți în Vamă în vacanța de vară, viața nu va mai fi niciodată la fel. În apele întunecate ale Mării Negre și-a făcut apariția o creatură din vremuri arhaice, ce poate lua forma celor mai crunte coșmaruri ale fiecărei victime cu care se hrănește.
Tinerii încep să dispară, în timp ce localnicii își văd în continuare netulburați de rutina lor zilnică.
Este timpul ca un grup de adolescenți să-și riște viața și să se confrunte cu cele mai ascunse frici individuale pentru a încerca să învingă răul absolut.
4. Pandemie…si alte povestiri
1. Pandemie
Atunci când o pandemie globală ucide aproape întreaga omenire, un cuplu trecut de prima tinerețe se refugiază la o cabană situată pe vârful unui munte. Lunile trec și cei doi sunt tot mai rupți de realitate și afectați de singurătate și izolare.
Asta până când într-o noapte, pe un viscol puternic, cineva bate la ușă...
2. Monstrul
Într-o după-amiază fierbinte de vară, Ana, o fată de numai 15 ani, așteaptă cu nerăbdare la marginea șoselei pentru a lua o mașină la ocazie.
După o vreme, un hârb ruginit apare din curbă, reduce șovăitor viteza și în cele din urmă oprește în dreptul fetei. Din spatele volanului o privesc lacom doi ochi de un albastru cenușiu, hipnotizanți, ce par a o atrage fără voia ei înăuntru. Astfel debutează această nuvelă, un thriller captivant, ce se citește cu sufletul la gură!
3. Lumea gândacilor
Cum reacționezi atunci când te trezești într-o lume în care locul oamenilor a fost luat dintr-o dată de gândaci enormi și dezgustători?
Pentru a supraviețui, va trebui sa îți joci rolul la perfecție, ca și cum nimic nu s-a întâmplat: să cultivi relațiile sociale, să participi la serviciul religios, să mergi la birou și să încerci chiar să trăiești o poveste de dragoste... O povestire terifiantă, cu un final neașteptat.
4. Călător în noapte
Pe o furtună cumplită, doi tineri se încumetă să plece cu mașina din București spre mare, pentru un scurt weekend la plajă. Este miezul nopții și un necunoscut le face semne disperate pe marginea autostrăzii, să oprească.
Urmează un thriller înfricoșător, în care personajele nu sunt ceea ce par, în timp ce stațiunea Mamaia devine un decor suprarealist al unor scene de coșmar.
COMENZI:
⋅ Livrare si Plata ⋅Cum se comanda ⋅Contact |
PRODUSE:
⋅ Noutăți ⋅ Promoţii ⋅ Categorii |