Impenitenta sociala. Neputinta de a accepta neconventionalul
Pret de lista:
|
2500
|
Preț: |
2125 |
Reducere: |
375 lei (15%) |
- Carte în stoc
- Livrare estimativă în 2 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Adesea auzim de cuvinte sau expresii de genul „E binevenit un boost!”, adica un mix de energie. Asa este si cu aceasta carte a mea: este de tip boost sau shake, in zilele tale ploioase, morocanoase sau apatice. Bine, creierul functioneaza continuu in vietile noastre, cu exceptia somnului; deci n-ai avea cand sa te plictisesti pentru o viata apatica. Dar chiar si asa, le avem. E important sa deschizi ochii catre neconventional pentru a-ti largi aria de intelegere a fenomenelor sociale. Nu ai timp sa te pui la punct cu tot ce apare in materie de stiinta; trebuie sa mananci, sa dormi, sa lucrezi, sa cauti sensul, sa te insori sau mariti, sa faci copii, sa le oferi sensul, sa atingeti target-uri s.a.m.d. Uneori, cautati chiar si sa fiti fericiti si incercati sa acumulati materie, devreme ce se presupune ca progresul ne este aliat.
In fiecare zi mai apare o provocare, chiar daca nu o vedem sau simtim. Este provocarea neconventionala, antreprenoriala. Exhaustiv de periculoasa sau toxica la prima vedere, dar care ne face cu ochiul. Fara sa ne dam seama, aceasta provocare este invariabil un test pentru limitele noastre. Fiecare neconventie este un proiect, o sansa pentru a ajunge mai rapid la visul si implinirea noastra. E important sa devii „open mind”, daca n-ai reusit intre timp. Altfel sagetezi perspectivele si altfel vei fructifica oportunitatile ivite. Dar e important sa treci peste angoasa existentiala a vietii si reusitei. In fapt, ele ar trebui sa reprezinte balansul perfect pentru atingerea telului. Si atunci, ce e important? Pai, sa le luam pe rand.
1. Fii creativ si incearca sa fii constient de darurile tale! Talantii tai sunt relevanti daca ii onorezi cu pretuirea divina ce ti-a fost data. Fiecare dar este o sarbatoare in avans, pe care inca nu ai descoperit-o. Imaginatia ta este o perspectiva, o replica la cine esti.
2. Incearca sa te cunosti constant si sa te treci de la un nivel la altul, de la o stare la alta. Rupe conventiile si regleaza-ti obiective cu adevarat competitive si concurentiale pentru tine. Transforma-te intr-un avanpost, exact cum vezi in Formula 1. Cu fiecare reusita, vei crede si mai puternic in tine si comenzile din mintea ta.
3. Sarbatoreste-ti reusitele! In limbaj psihologic se numeste „recompensare cognitiva” si presupune sa iti oferi cadouri cognitive si emotionale, fizice sau simbolice pentru succesul obtinut.
4. Fii responsabil si onest; nu trisa si nu exersa dinamicile perverse care te-ar putea compromite. Respecta acea etica si acel fair-play care te propulseaza! Ramai in picioare, chiar daca le ai scurte sau lungi.