De mai bine de sase ani lucram impreuna cu parintii si copiii din Darvari pentru a imbunatati situatia scolara si familiala a acestora. Am adunat in acest timp povesti si date despre ce inseamna sa mergi la scoala atunci cand familia ta se afla intr-o situatie sociala vulnerabila. Suntem constienti ca toate problemele pe care le-am intalnit nu sunt singulare, au cauze sistemice, ca sunt zeci, sute de alte comunitati in situatii similare si ca este nevoie de o abordare sistemica pentru a rezolva cu adevarat cauzele ce impiedica accesul multora la o educatie de calitate si le limiteaza sansele la o viata decenta. Ne-am dorit sa putem prezenta unei audiente cat mai largi realitatea pe care am cunoscut-o in cadrul activitatilor noastre.Cartea de fata ne permite sa prezentam concluziile noastre si, cel mai important, sa oferim un spatiu de reprezentare pentru vocile si experientele directe ale celor implicati: parinti, copii si cadre didactice. - Madalina Musca si Mihai Vasile
Mihai Vasile - fondator al Asociatiei Politeia, este implicat in activitatile asociatiei la Darvari de la inceput. A studiat Filosofie, Stiinte Politice si Politici Educationale la University of York (UK), Berkeley, University of California (US) si University of Cambridge (UK). In prezent este doctorand in Stiinte Politice la Universitatea Babes-Bolyai si cercetator asociat la (si co-fondator al) think thank-ul Institutul pentru Solidaritate Sociala.
Madalina Musca - vicepresedinta a Asociatiei Politeia, este implicata de un an constant in activitatile si proiectele din Darvari. A studiat Sociologia in cadrul Facultatii de Stiinte Politice, SNSPA, un masterat in Antropologie si doctorat in Sociologie urmate tot la SNSPA, cu doua stagii de pregatire in Liege, Belgia (ISHS) si Lyon, Franta (Universit Lumiere Lyon 2)