Al doilea razboi mondial. Volumul II: Modificari prin forta ale frontierelor pe harta lumii
Pret de lista:
|
6000
|
Preț: |
5400 |
Reducere: |
600 lei (10%) |
- Carte in stoc la furnizor
- Livrare estimativă în 7 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Lucrarea de fata, intitulata „Anul 1940 – Modificari prin forta ale frontierelor pe harta lumii”, este al doilea volum al Tratatului de istorie universala privind „Al doilea razboi mondial 1939-1945”.
Primul volum din acest Tratat a aparut, in anul 2007, sub titulatura „1939 – Ultimul an de pace, intaiul an de razboi” si a cuprins evenimentele din anul 1939 avand un capitol introductiv privind perioada interbelica, in cursul careia au aparut elementele care au pregatit a doua mare conflagratie a secolului douazeci.
Volumul doi pe care-l prezentam acum, cuprinde evenimentele legate de: ultima parte a razboiului sovieto-finlandez, invaziille germane in Danemarca, Norvegia, Olanda, Belgia, Luxemburg si Franta, bombardamentele aeriene asupra Angliei, luptele din Africa, bataliile navale din anul 1940, ocuparea Tarilor Baltice de catre Armata Rosie, anul tragic al Romaniei, izbucnirea razboiului italo-grec, starea de neliniste a tarilor din continentele americane, din Asia, Australia si Oceania fata de razboi, incheierea Pactului Tripartit, un nou mandat pentru presedintele Franklin Delano Roosevelt la Casa Alba si elaborarea planului Barbarossa.
Pentru prezentarea si analiza istorica a evenimentelor din anul 1940, am folosit o bibliografie substantiala si cuprinzatoare. De asemenea, am apelat la arhive.
Am avut ca obiectiv major tratarea evenimentelor intr-o viziune, care sa tina seama atat de unitatea, cat si de diversitatea societatii omenesti in acest an 1940, care a fost decisiv pentru prelungirea celui de al doilea razboi mondial, o vreme extrem de indelungata.
Intrucat sub actiunea unei singure generatii s-au produs schimbari in viata a milioane de oameni, in destinele unor popoare si state, apreciem in incheierea acestui cuvant introductiv ca interesul pentru trecut a fost intotdeauna legat de capacitatea oamenilor de a se orienta in prezent, de a intelege cauzele fenomenelor contemporane, de a le prevedea directia in care se vor dezvolta in viitor.
Incheiem aceste succinte consideratii cu speranta ca cel putin unele probleme tratate in volumul de fata pot sa aduca o anumita contributie la cunoasterea istoriei universale contemporane.