Catalin-Silviu Sararu este un profesionist care „s-a construit” pe el insuși ca specialist, cu exigența și tenacitate, caruia nu i-a fost ușor sa faca acest lucru, mai ales ca „meandrele concretului”, și pe teritoriul dreptului, ca sa-l parafrazam pe Marin Preda, nu sunt intotdeauna ușor de strabatut.
Consecvența cu el insuși, cu marile instituții ale dreptului, pe care și le-a „asumat” ca cercetator de-a lungul timpului, reprezinta o trasatura caracteristica a unui jurist serios și, in mod particular, a lui Catalin-Silviu Sararu.
Intr-o continuare fireasca a demersului de cercetare științifica și din dorința de a aprofunda problemele abordate in lucrari anterioare, Catalin-Silviu Sararu vine acum in fața noastra cu un tratat de contencios administrativ.
Un „punct forte” al tratatului consta in faptul ca autorul iși fundamenteaza cercetarea și judecațile de valoare nu doar pe analiza dreptului romanesc, ci și pe cea a dreptului comparat și a dreptului Uniunii Europene și, cu precadere, a jurisprudenței celor doua instanțe, de la Strasbourg și de la Luxemburg. Minte neobosita și iscoditoare, Catalin-Silviu Sararu trece prin filtrul realitaților romanești axiomele promovate de acestea, fara a le prelua mimetic, ca pe niște dogme, cum, din pacate, constatam ca se mai intampla pe la noi și suntem convinși ca nu numai pe la noi.
Prof. univ. dr. Verginia Vedinaș
Membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știința din Romania
Președinte al Institutului de Științe Administrative „Paul Negulescu”