Instruirea in invatare si in desfasurarea procesului didactic
Pret de lista:
|
2700
|
Preț: |
2295 |
Reducere: |
405 lei (15%) |
- Carte în stoc
- Livrare estimativă în 2 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Pentru ca o persoana sa exercite profesia de cadru didactic, trebuie sa treaca printr‑o perioada de pregatire care va continua chiar si pe perioada invatarii sale in domeniul profesional. Insa nici experienta, cultura generala, cantitatea de informatii de care dispune sau pregatirea sa academica, nu sunt suficiente daca nu are o deprindere innascuta de a comunica informatii, o abilitate necesara invatarii, cu conditia sa fie integrata cu formarea profesionala adecvata. In concluzie, este necesar ca o persoana care doreste sa intre in domeniul educatiei sa cunoasca termenii pedagogiei, originea, utilizarile si mecanismul de lucru ale acestora.
In aceasta carte vor fi de asemenea prezentati termenii pedagogici, functiile lor, utilizarea si originile lor, astfel incat sa se poata intelege mecanismul triadei de baza in acest domeniu al indoctrinarii sau al predarii, invatarii si evaluarii, intr‑un mod care faciliteaza realizarea finalitatilor educationale in mod eficient in concordanta cu schimbarile recente.
Prin urmare, aceasta carte a fost impartita in urmatoarele capitole:
Primul capitol este dedicat explicarii aporturilor teoretice ale pedagogiei;
In al doilea capitol se prezinta psihopedagogia comunicarii sau comunicarea didactica;
In capitolul trei sunt prezentate finalitatile educatiei;
In capitolul patru este descrisa invatarea din perspectiva educatiei si didacticii;
In capitolul cinci sunt prezentate teoriile predarii si invatarii.
Aceasta ordine va permite intelegerea cerintelor profesiei, scopurile educatiei si modalitatile cele mai simple de a le atinge.
Prin identificarea inputurilor pedagogice, se va facilita intelegerea teoriilor din acest domeniu si se vor crea legaturi intre acestea pentru a construi o strategie de lucru eficienta in cadrul clasei, asigurandu‑se profesorul de atingerea principalului scop: ca un numar cat mai mare de elevi sa dobandeasca competente si realizari onorabile, satisfacatoare nevoilor si orientarilor lor individuale, desigur, proportionale cu cerintele societatii.