Caracteristicile socio-culturale ale migratiei din Orientul apropiat catre Uniunea Europeana. Studiu de caz: Comunitatea Hizmet
- Carte în stoc
- Livrare estimativă în 2 zile
Denumirea comunității Hizmet, fondată de gânditorul Fethullah Gulen, provine de la termenul „serviciu", ca o reprezentare a ansamblului de practici realizate în beneficiul comunității. Un rol important în activitatea voluntarilor Hizmet revine învățământului și pedagogiei alternative pe care o promovează la nivel internațional, punand accent pe valorile umaniste și dezvoltarea comunitară si încercând să îmbine valorile Islamului tradițional cu gândirea modernă, de sorginte occidentală.
Această ipostază inițială a Hizmet ca alternativă la fundamentalism și Islamul politic, a fost perturbată de evenimentele politice interne din Turcia din anul 2016, în urma cărora mulți membri ai Comunității Hizmet au ales emigrația ca soluție de apărare. A apărut astfel o situație de emigrație datorată unor factori politici, care s-a regăsit și în alte țări din Orientul Apropiat, dar care are particularitățile sale în cazul analizat de autor.
În lucrarea de fata, vor fi analizate caracteristicile socio-culturale ale migrației în cazul uneia dintre cele mai recente forme ale sale, dinspre Orientul Apropiat către Uniunea Europeană: fluxul masiv de imigranți care fac parte din comunitatea Hizmet și care au emigrat dinspre Turcia către țări ale Uniunii Europene, fiind forțați de contextul extrem de dificil în care se aflau.