O tema rar abordata in lucrarile de specialitate din Romania, comunicarea bancilor centrale constituie un domeniu de analiza retativ recent, remarcandu-se prin potentialul demonstrat in descifrarea povestii din spatele unor institutii care obisnuiau, in urma cu mai bine de doua decenii, sa se inchida intr-un "turn de fildes". Lucrarea de fata le permite cititorilor sa priveasca dincolo de ziduri si sa patrunda intr-un univers al comunicarii institutionale explorat de putini cercetatori, avand in vedere nivelul ridicat de abstractizare a informatiilor transmise de catre o banca centrala.
In prezent, bancile centrale sunt mai deschise si mai transparente in procesul de comunicare externa, dar drumul parcurs pana in acest moment a fost destul de lung si continua sa fie unul plin de oportunitati si de provocari.
In acest volum, autoarea isi propune sa identifice strategia de comunicare a Bancii Nationle a Romaniei, prin prisma modului in care aceasta institutie stabiteste agenda publica in Romania utilizand retelele sociale online. Cercetarea este una complexa, intrucat exploreaza atat perspectiva "dinauntru", pe baza analizarii continutului propriu-zis al comunicarii Bancii Nationale a Romaniei si a interviurilor cu experii de prim rang din banca centrala, cat si "din afara", prin intermediul discutiilor cu publicul larg - un segment de audienta mai putin conventional pentru o autoritate monetara.
Lucrarea este utila practicienilor din domeniul relatiilor publice, precum si celor interesati de complexitatea procesului de comunicare in cazul unei institutii care asigura un bun public extrem de valoros: stabilitatea preturilor.