Alergic. Corpurile noastre inflamate intr-o lume in continua schimbare
Pret de lista:
|
6900
|
Preț: |
5520 |
Reducere: |
1380 lei (20%) |
- Carte în stoc
- Livrare estimativă în 2 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Rinită alergică. Alergie la arahide. Dermatită atopică. Dacă nu ai chiar tu o alergie, sigur știi pe cineva care are una. Miliarde de oameni din toată lumea – între 30 și 40% din populația globală – au o formă de alergie. Chiar și mai îngrijorător de atât este faptul că, în ultimul deceniu, numărul persoanelor diagnosticate cu alergii a crescut constant, plasând o povară medicală mai mare ca niciodată pe umerii pacienților, ai familiilor, ai comunităților și ai sistemelor de sănătate.
Theresa MacPhail, ea însăși suferind de alergii și al cărei tată a murit din cauza unui șoc anafilactic produs de o înțepătură de albină, și-a propus să înțeleagă motivele pentru care se întâmplă toate acestea. Pentru a găsi răspunsurile la întrebările sale, MacPhail a studiat experimentele periculoase pe care le-au realizat primii imunologi, precum și tratamentele biologice și imunoterapeutice revoluționare dezvoltate recent, care le oferă speranțe pacienților cel mai grav afectați.
De asemenea, s-a urcat pe acoperișul unei clădiri în care se află sediul unei agenții de monitorizare a calității aerului, pentru a vedea un indicator de polen, alături de o angajată dedicată care numără manual grăuncioarele de polen la microscop în fiecare zi. S-a întâlnit cu o mamă care s-a străduit din răsputeri ca fiica ei cu alergii severe să poată beneficia de programele federale de ajutor social din SUA. A discutat despre schimbările climatice, poluarea și nivelul de polen din atmosferă, probleme care sunt corelate cu alergiile, cu biologi care studiază alergiile respiratorii sezoniere. Aceasta este povestea alergiilor: ce sunt, de ce le avem și ce ar putea să însemne pentru soarta omenirii într-o lume care trece prin schimbări rapide.
O carte importantă și extrem de bine documentată, care portretizează memorabil fața umană a bolii... În analiza realizată de MacPhail, alergia nu este doar geamănul cel rău al imunității, ci și partea întunecată și neașteptată a progresului material, care ne-a îmbolnăvit și acum ne străduim în van să găsim un leac. Autoarea nu propune o soluție rapidă pentru rezolvarea epidemiei de alergii, dar observațiile ei pline de compasiune fac ca lectura să fie captivantă. — The Wall Street Journal