Azi incepe o viata noua. Educatie pentru libertatea financiara
Pret de lista:
|
4200
|
Preț: |
3570 |
Reducere: |
630 lei (15%) |
- Carte în stoc
- Livrare estimativă în 2 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Fiecare fiinta umana trebuie sa aiba in viata un scop spre care sa se indrepte, un motiv clar pentru care sa se trezeasca cu bucurie dimineata si sa-si inceapa ziua ca atunci cand ar pleca intr-o vacanta. Altfel spus, am mostenit din batranii intelepti ai finantelor zicerea: „Cine nu are un plan sau un vis al sau va lucra pentru planurile/visele altora.” Materializarea scopurilor noastre, in realitate, are la baza, printre altele, un combustibil pe care il putem numi putere financiara.
Una dintre cele mai lungi relatii din viata noastra este relatia cu banii. Ea ne influenteaza decisiv calitatea vietii: unde locuim, ce ne permitem sa cumparam pentru noi si familie, cat de multumiti suntem de situatia pe care o avem. Si inca un lucru extrem de important, care porneste de la o reflectie filozofica a lui Sir Francis Bacon, fostul Lord Cancelar al Angliei in timpul Reginei Elisabeta I: „Banii sunt un slujitor bun dar un stapan rau.” In vietile multor oameni, banii decid ora de trezire, ora de plecat acasa si numarul de zile libere. Atunci cand omul pune banii sa muncesca pentru el prin investitii, pas cu pas acea persoana devine din ce in ce mai libera de constrangerile exterioare iar puterea lui de a alege, de a fi autentic si multumit creste din ce in ce mai mare. Daca in activitatile clasice, o data ce ai primit salariul sau plata pentru activitatea ta, totul „se sterge” iar data viitoare trebuie sa o iei de la capat, in piata de capital, o data facuta o investitie buna, ea va genera bani in fiecare an cat timp acea firma (casa de inchiriat, activ, etc) va exista.
In acesta carte veti gasi prezentate o serie de instrumente financiare si modul in care acestea pot fi utilizate. Vom familiariza cititorul avid de a patrunde in lumea mirifica a finantelor pornind de la lucruri simple, mai cunoscute, cum ar fi depozitele bancare si imobiliarele si sunt prezentate apoi alte tipuri de active, cum ar fi obligatiunile, actiunile emise de companii, marfurile, criptomonedele si instrumentele derivate. Cititorul va putea afla cum sa recunoasca anumite oportunitati de a investi si sa reactioneze astfel incat profiturile sale sa fie mai consistente. Este vorba despre o carte practica, intre copertile careia veti descoperi pestera „fermecata” cu sfaturi care vor face sa „infloreasca/rodeasca” banii vostri, ajutandu-va, astfel, sa aveti o viata mai libera, mai autentica, mai prospera.