Pachet de procedura penala 2024 (2 carti)
- Carte în stoc
- Livrare estimativă în 2 zile
Pachetul de procedura penala 2024 contine:
1. Procedura penala. Editia a 2-a,
autori: Bogdan Micu, Andrei Zarafiu, Radu Slavoiu
ISBN/ISSN: 978-606-27-2417-7/ 944 pag / aparitie februarie 2024
Cartea de fata, intitulata generic Procedura penala, reprezinta un curs universitar adresat in primul rand studentilor facultatilor de drept, precum si absolventilor care se pregatesc pentru examenele de admitere in magistratura si in avocatura. Structura lucrarii acopera in integralitate tematica disciplinei drept procesual penal din programa facultatilor de drept, precum si tematica concursurilor si examenelor de admitere in profesiile juridice.
Cititorii vor regasi in aceasta carte o sistematizare riguroasa a institutiilor de procedura penala, care sunt prezentate intr-un stil limpede si cursiv, in care consideratiile teoretice sunt insotite de numeroase exemple si solutii din practica instantelor nationale, a Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, care ajuta la intelegerea mecanismelor de interpretare si aplicare a dispozitiilor procesuale penale.
2. Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 1septembrie 2024 - Spiralat
ISBN/ISSN: 978-606-27-2588-4/ 736pag / aparitie septembrie 2024
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare reuneste cele doua coduri penale in vigoare si, pe langa acestea, cuprinde si legile de executare a pedepselor, a masurilor privative si neprivative de libertate – Legea nr. 253/2013 si Legea nr. 254/2013.
Precum toate lucrarile din seria de legislatie a Editurii Hamangiu, Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare prezinta, pe langa textele consolidate ale codurilor, deciziile Curtii Constitutionale prin care s-a constatat neconstitutionalitatea unor articole din coduri sau din legile speciale, precum si deciziile de admitere a recursurilor in interesul legii (RIL) si hotararile prealabile (HP) pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in exercitarea atributiilor exclusive care ii revin privind asigurarea unei practici judiciare unitare. In acelasi timp, sunt prezentate si deciziile pronuntate de instanta suprema prin care au fost interpretate dispozitii ale Codului penal din 1969, respectiv ale Codului de procedura penala din 1968 si care isi pastreaza valabilitatea si in raport de actualele texte de lege.