Viata parintelui Gheorghe Calciu dupa marturiile sale si ale altora
Pret de lista:
|
3000
|
Preț: |
2700 |
Reducere: |
300 lei (10%) |
- Carte in stoc la furnizor
- Livrare estimativă în 5 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Un exemplu atipic de rezistenta anticomunista, Parintele Gheorghe Calciu, al unsprezecelea copil al unei familii din Delta, mai exact Mahmudia, arestat de doua ori, prigonit si exilat, a fost mai intai in iad cu sufletul, dar l-a biruit in Hristos si s-a facut partas la Inviere.
"Sunt cuvinte care nu cuvanta/sunt taceri ce pot sa spuna tot", scrie Demostene Andronescu, unul dintre "colegii" de celula al Parintelui Gh. Calciu la un an de la adormirea sa.
"Gandul unei carti despre viata Parintelui Calciu s-a ivit imediat dupa mutarea sa la Domnul", spun ingrijitorii editiei de la Manastirea Diaconesti (comuna Agas, judetul Bacau), "cand am socotit ca toate cele traite de noi langa sfintia sa, in rastimpul ultimelor saptamani de viata petrecute la Spitalul Militar din Bucuresti, trebuie cunoscute".
Cercetand fondul de manuscrise al Arhivelor CNSAS, obstea Manastirii Diaconesti a gasit si fragmente ale Parintelui Calciu, confiscate in 1979, inainte de a doua arestare, cuprinzand relatari din prima detentie, selectate si adnotate de Monahul Moise.
Cartea "Viata Parintelui Gheorghe Calciu" - aparuta la editura Christiana prin Fundatia Filantropica Medicala cu acelasi nume, a fost lansata oficial in ziua de 2 noiembrie 2007 la sala "Dalles" din Bucuresti, in prezenta unui numeros public, a cunoscutului om de cultura Dan Puric, a parintelui Amfilohie Branza de la Manastirea Diaconesti, impreuna cu iubita lui obste, ceata cea duhovniceasca a maicilor lui Dumnezeu, "ceata" care a scos de sub tipar si volumul lui Ioan Ianolide "Intoarcerea la Hristos" (document pentru o lume noua) cu o prefata scrisa chiar de Parintele Calciu, in ultima sa zi de spitalizare in Bucuresti.
"Dupa ce voi muri, prea Cuvioase Maici, si daca Parintele Iustin imi va da binecuvantare sa fiu ingropat in cimitirul manastirii (Petru Voda - n.a.), sa veniti cateodata la mormantul meu sa-mi cantati din pricesnele Aiudului, fiind convins ca «n-am rade azi, de n-am fi plans aseara...», iar "drumul meu care duce catre o asa zisa moarte" mi-a fost inlaturat de Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu, care a spus cu voce joasa «Moartea nu exista!»". "Despre toate patimirile Parintelui Gh. Calciu, spre a fi partasi la viata lui, Manastirea Diaconesti a ingrijit aparitia volumului sus mentionat, a carei lansare va avea loc si la Tulcea, un al doilea volum - daca va binecuvanta Domnul - va cuprinde cuvinte de folos duhovnicesc ale Parintelui Calciu, material primit, in mare parte din America, precum si de la Institutul Roman din Freiburg", ne-a relatat, telefonic, parintele Amfilohie Branza, preotul manastirii ingrijitoare de aparitie. Pentru ca volumul "Viata Parintelui Gheorghe Calciu" este dedicat unei personalitati tulcene ne-am permis sa evocam aceasta aparitie cu certitudinea ca, la momentul potrivit, si generatiile care vin trebuie sa stie lucrarile prin care unii semeni de-ai nostri s-au apropiat de Dumnezeu.