Electron Energy Spectra
Pret de lista:
|
4400
|
Preț: |
4158 |
Reducere: |
242 lei (6%) |
- Carte în stoc
- Livrare estimativă în 2 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Lucrarea tratează într-un mod complex probleme de mare actualitate şi importanţă din fizica stării solide, tematica abordată înscriindu-se în contextul cercetărilor de ultimă oră legate de materia condensată şi de nanotehnologie. Aşa cum se înţelege din titlul său, "Electron energy spectra", cercetarea este axată pe studiul sistemelor compuse din electroni plasaţi pe cristale uni- şi bi-dimensionale aflate sub acţiunea câmpurilor externe electrice cât şi magnetice. Această problematică a început să fie studiată de P.G. Harper, ajungând odată cu dezvoltarea fizicii computaţionale, la rezultate noi precum cele ale lui D. Langbein, culminând cu reprezentarea spectrului de energie cu aspect de fluture, de către D. Hofstadter.
Per ansamblu, lucrarea este structurată în patru părţi, cărora le corespund unul sau mai multe capitole. Fiecare capitol urmăreşte o prezentare istorică şi o analiză critică a evoluţiei problemelor pe care le investighează. Prima parte conţine o riguroasă introducere în domeniul studiat. A doua parte fixează şi dezvoltă bazele conceptuale ale temei alese, pe întinderea a trei capitole, în următoarea ordine: Structura stării solide, Purtătorii de sarcină, Spectrele de energie ale electronului. A treia parte tratează mai pe larg spectrele de energie ale electronului, în ideea de a fi utilizat spectrul ca instrument de investigare. Se constituie ca parte de rezistenţă a lucrării, corespunzătoare celui de-al V-lea capitol, cel mai amplu dintre toate. Sunt adunate aici secvenţe semnificative din contribuţiile legate de: rezonanţele Wannier-Stark, circuitele mesoscopice, influenţa interacţiunii spin-orbită de tip Rashba în modelul Harper, modelele de asemănare între spectrele de energie, influenţa potenţialelor quasi-periodice şi influenţa deformării continue a unei reţele bi-dimensionale. Ultima parte a acestui manuscris cuprinde concluziile cercetării, prezentate atât ca rezultate, cât şi ca posibilităţi de continuare a investigaţiei.
Lucrarea este scrisă integral în limba engleză fiind destinată unui circuit instituţional intern şi extern. Cartea se încheie cu o imensă bibliografie actualizată ce se întinde pe 20 pagini (peste 350 de titluri), conţinând totodată şi lucrările publicate de autor în reviste cotate ISI şi CNCSIS. Nu sunt lăsate deoparte aspectele didactice, fiind prezentate pe rând motivaţia, obiectivele, metodele de cercetare folosite şi conceptele utilizate. Ea poate constitui o carte de referinţă de un real folos pentru specialiști în domeniul aplicaţiilor mecanicii cuantice conexă studiului fizicii solidului şi a materiei condensate, cu referire la cazul sistemelor mesoscopice, circuitelor cuantice şi elementelor de nanotehnologie