Lilith si demonii capitalului. Economia pe canapeaua lui Freud
Pret de lista:
|
4900
|
Preț: |
2450 |
Reducere: |
2450 lei (50%) |
- Carte in stoc la furnizor
- Livrare estimativă în 5 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Lilith și demonii capitalului este o carte care disecă sistemul nostru economic și arată că este profund tulburat și bolnav.
Mulți cred că economia funcționează după legile logicii și rațiunii. Dimpotrivă. Economia este mereu zguduită de noi crize, iar actorii ei – bancheri centrali, directori, politicieni – acționează adesea în baza unor iluzii, psihoze și tulburări de personalitate.
Cine vrea să înțeleagă cu adevărat economia trebuie să o privească prin lentila terapeutică. Tomáš Sedláček și Oliver Tanzer pun economia noastră să se întindă pe canapea și ajung la concluzii suprinzătoare, dar și tulburătoare.
De zeci de ani specialiștii încearcă să explice crizele economice moderne prin logică și matematică complexă. Dar defectele sistemului nostru economic nu au mai nimic de-a face cu cifrele și modelele. Economia noastră suferă de o serie întreagă de boli: infiltrarea principiului concurenței în viețile noastre provoacă cicluri economice maniacale și depresive, dependența maladivă de jocuri de noroc pe piețele financiare și strategiile cleptomane de câștig destabilizează societatea. Motivele trebuie scoase la iveală.
Această carte conține un diagnostic al acestor tulburări și propuneri de tratament. Tomáš Sedláček, autorul succesului de librărie Economia binelui si a raului, și Oliver Tanzer, senior editor la Die Furche, pun economia să se întindă pe canapea și descoperă lucruri alarmante.
Lilith și demonii capitalului este o analiză a manifestărilor parapsihologice ale sistemului nostru economic, care explică „lucruri neobișnuite, într-o vreme neobișnuită” și care arată nivelul profund de tulburare la care a ajuns acesta. În locul unei abordări clasice, Tomáš Sedláček și Oliver Tanzer preferă să pună sub semnul întrebării sistemele și mecanismele economice, îndemnând către o schimbare sistemică a proceselor din societate, dar și a viziunii indivizilor, una fără cealaltă fiind de neînchipuit.
Echipa Marfin Bank