Aproape de natura. O viata in Anglia rurala
Pret de lista:
|
5900
|
Preț: |
4720 |
Reducere: |
1180 lei (20%) |
- Carte in stoc la furnizor
- Livrare estimativă în 7 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Aproape de natură: O viață în Anglia rurală de Ronald Blythe, cu o introducere de Richard Mabey, este un frumos memento pentru cititorii citadini amintindu-le acestora de simplitatea și farmecul inegalabil al vieții de la țară. Altfel spus, „Aproape de natură” este o odă închinată peisajului rural englezesc care te va duce deseori cu gândul la cuvintele autohtonului Lucian Blaga: „eu cred că veșnicia s-a născut la sat”. O carte imposibil de povestit, dar care te va marca pe termen lung prin starea pe care ți-o transmite și care îți va rescrie ADN-ul pe baza frazei-cheie: „Viața nu trebuie să fie o permanentă alergătură.”
Te invit să fii martorul din umbră al unui an din viața lui Ronald Blythe și să vezi câte se pot petrece timp de un an, nu atât în viața unui om, cât mai ales în mintea lui…
Scriitorul, eseistul și editorul britanic, Ronald Blythe (1922 – 2023), s-a născut în satul Acton din Suffolk, petrecându-și cea mai mare parte a vieții la o fermă situată în inima pajiștilor vălurite ale Văii Stour, la granița dintre Suffolk și Essex. Mediul în care a crescut, avea să mărturisească el mai târziu, l-a modelat: „Am fost un băiat foarte liniștit, cu o bicicletă” spunea el. În plus, era o fire singuratică și analitică, fiind un fin observator și ascultător, dar și un cititor avid. Aceste calități l-au transformat treptat în unul dintre cei mai fini observatori și elogiatori ai vieții rurale englezești, într-o perioadă în care lumea era marcată de schimbări seismice.
În volumul său „Akenfield” (1969), ecranizat de Peter Hall, Blythe realizează un veritabil portret al satului englezesc, surprinzând magistral efortul oamenilor crescuți într-o cultură cvasi-feudală de a se adapta la revoluția tehnologică și socială a anilor 1960.
Blythe, a fost un solitar toată viața, mărturisind sincer că „nu a putut face față niciodată foarte multor oameni”, însă nu a dus lipsă de prieteni și apropiați care să îi țină companie. În cei 100 de ani de viață, dedicați în cea mai mare parte scrisului, a realizat o operă uimitoare care a cuprins deopotrivă poezie, povestiri și romane. Cu toate acestea, el s-a considerat mai mult un eseist. A fost editor la Penguin Classics timp de peste 20 de ani și a editat ediții din operele lui William Hazlitt și Thomas Hardy, printre alții.