Vremurile mai bune
Pret de lista:
|
236
|
Preț: |
2006 |
Reducere: |
354 lei (15%) |
- Carte in stoc la furnizor
- Livrare estimativă în 5 zile
- Preț promoțional valabil în limita stocului. Vezi regulament promoție.
Christian Haller este autorul Muzicii inghitite, „un roman insolit despre Bucurestiul de altadata”. Cu Vremurile mai bune, scriitorul elvetian continua saga familiei sale, de data aceasta in decorul spectaculos al muntilor Jura, dar Romania interbelica ramine un reper constant al unui trecut colorat in nuantele palide ale nostalgiei.
Daca Muzica inghitita, primul volum al acestui triptic, se concentra asupra figurii mamei, realizind prin intermediul ei o incursiune insolita si nostalgica in Bucurestiul primelor decenii ale secolului XX, in Vremurile mai bune personajul central este tatal. Desi Romania nu este absenta nici din romanul de fata, fundalul pe care se desfasoara urmatorul capitol din aceasta saga de familie este o zona rurala din Elvetia postbelica. Aici, copiii se deprind treptat cu noul fel de viata, cel mai mic dintre acestia (alter ego-ul autorului) descoperindu-si, sub influenta conjugata a unchiului sau si a unui baiat ceva mai mare, o noua pasiune: arheologia. In interiorul familiei, insa, tensiunile cresc: tatal naratorului este indepartat de fratele si tatal sau de la conducerea fabricii si se asociaza cu un ins ambitios, dar fara scrupule, fondind o intreprindere asemanatoare, care se dovedeste a fi un succes si-i reda familiei bunastarea si demnitatea de odinioara, pina cind si noul partener de afaceri se dovedeste nedemn de incredere. In ciuda tradarilor profesionale, a dezamagirilor si greutatilor pe care le infatiseaza, Vremurile mai bune este o marturisire de credinta in valori universale ca onestitatea, perseverenta, solidaritatea si munca indirjita si o elegie discreta, dar emotionanta inchinata micilor bucurii ale vietii.
„Impresionanta, stralucitoare si densa, proza lui Christian Haller aminteste de povestirea realista de la sfirsitul secolului XIX. Reflexiv mai presus de orice, Haller ne aduce in fata ochilor scene si personaje dintr-un univers asfintit.” (Neue Zurcher Zeitung)